Heftig skiën

Wilt u eens iets anders proberen dan een bochtje draaien op een strak-geprepareerde piste? Montafon biedt u vele alternatieven. Hieronder volgt een klein overzicht van enkele mogelijkheden. Graag maken we voor u een offerte op maat in samenwerking met de lokale skischolen.

Skiroutes: alle skigebieden in Montafon hebben gemarkeerde skiroutes. Dat zijn niet-geprepareerde afdalingen van verschillende moeilijkheidsgraden. Bordjes onderweg wijzen u de weg. U kunt dit zonder gids doen, maar ken uw eigen grenzen!
Skisafari: nadat de Vermuntbahn in Partenen u naar boven heeft gebracht, gaat u verder met de tunnelbus naar de Bielerhöhe met het diepbevroren Silvrettameer. Vandaar gaat u op de ski's naar Galtür. Na een skidag in het Silvapark wordt u door een pistenmacher op sleeptouw genomen, het Zeinisjoch omhoog. Ter afsluiting van skiet u door het Ganifer terug naar Partenen.
Toerskien: met speciale toerski's kunt u op plekken komen waar de normale skiër nooit komt. Zowel de skischolen als de Montafon Bergführer verzorgen verschillende tochten. Uw ski-niveau moet aansluiten bij de moeilijkheidsgraad van de tocht.
Extreem carving: hoewel alle ski's tegenwoordig al geschikt zijn om een beetje te carven, is het extreme carven nog een paar graadjes erger. De ski's zijn korter en de stokken laat u thuis. Alle skischolen bieden u speciale lessen in deze heftige techniek.
Telemarkskiën: terug naar de basics van het skiën. De telemarkski heeft een speciale binding waardoor de achterkant van uw schoen los kan komen van de ski. Bochten maakt u met een elegante kniebuiging. Een uitdaging van de eerste orde!